Οι φυσικές καταστροφές και ζημιές

Οι φυσικές καταστροφές και οι ζημιές που σημειώνονται από αυτές, συνεχώς αυξάνονται, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στη χώρα μας. Από πλευράς σεισμών, έχουμε την 1η θέση στην Ευρώπη και την 6η θέση παγκοσμίως, ενώ από τις καλοκαιρινές φωτιές και τις πλημμύρες το χειμώνα καταγράφονται ανεπανόρθωτες καταστροφές. Παρόλα αυτά, κάθε φορά που επέρχεται μία τέτοια καταστροφή, φαίνεται σαν να μην έχουμε μάθει τίποτα από την προηγούμενη…

Είναι γεγονός ότι καταστροφές από φυσικά αίτια, είναι κάτι που δεν αποτρέπεται εύκολα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να μείνουμε άπραγοι, τη στιγμή που μπορούμε και πρέπει να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να μειώσουμε σημαντικά τις συνέπειές τους.

Σε κάθε φυσική καταστροφή, όπως οι πρόσφατες πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής αλλά και στον διπλανό νομό Χανίων το 2017 ανασύρονται τόσο η αδυναμία του κράτους να αντιδράσει κατάλληλα, όσο και η έλλειψη προνοητικότητας των ιδιοκτητών κατοικιών και επιχειρήσεων, που αδυνατούν να αποκαταστήσουν τη ζημιά. Έτσι, η κατάσταση περιορίζεται στην αναζήτηση ευθυνών, χωρίς όμως να παρέχονται ουσιαστικές λύσεις.

Σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, η ασφάλιση αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο αντιμετώπισης, ενώ είναι μια πρακτική λύση, που καλύπτει τους πολίτες σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Τα ποσοστά ασφάλισης όμως στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα χαμηλά, αν σημειώσουμε ότι αυτή τη στιγμή, οι ασφαλισμένες κατοικίες στην Ελλάδα, ανέρχονται σε ποσοστό περίπου 15% του συνόλου των κατοικιών. Αυτό συμβαίνει λόγω της σημαντικής έλλειψης ασφαλιστικής συνείδησης, μη σωστής ενημέρωσης αλλά και κατανόησης για τα βασικά οφέλη της ασφάλισης.

H ασφάλιση περιουσίας αναφέρεται στην προστασία των ακινήτων & του περιεχομένου τους από κινδύνους όπως φωτιά, πλημμύρα, σεισμός και άλλες φυσικές καταστροφές. Η πιο συνηθισμένη μορφή ασφάλισης περιουσίας από φυσικές καταστροφές είναι η ασφάλιση πυρός, ενώ υπάρχει πληθώρα ασφαλιστικών πακέτων που καλύπτουν και τρομοκρατικές ενέργειες ή κοινωνικές αναταραχές, έξοδα μεταστέγασης σε περίπτωση ζημιάς καθώς και συμβόλαια τεχνικών ασφαλίσεων που έχουν ισχύ κατά παντός κινδύνου.

Απλά και ενδεικτικά να αναφέρω ότι η ασφάλιση μιας κατοικίας 100 τετραγωνικών μπορεί να ξεκινήσει η τιμή ασφάλιση της με 50€ τον χρόνο!

Επειδή πάντα η πρόληψη κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό της ορθής αντιμετώπισης, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας εξηγήσουμε αναλυτικά τα προγράμματα που αφορούν στις φυσικές καταστροφές και όχι μόνο!

About Insurance

About Insurance

Leave a Replay

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

INTERAMERICAN Ενωμένοι & Δυνατοί by Costas Rodinos

Εγγραφή στο Newsletter

Συμπληρώστε τo email σας για να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την About Insurance

ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ