Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης

Το πεδίο των ευθυνών που απορρέει από το νομικό πλαίσιο της αστικής ευθύνης είναι απεριόριστο. Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο στην Ελλάδα όταν κάποιος προκαλέσει λόγω αμέλειας, από τις πράξεις ή τις παραλείψεις του, σωματική βλάβη ή υλική ζημιά σε τρίτους είναι υποχρεωμένος να την αποκαταστήσει. Με δεδομένο ότι το νομικό πλαίσιο είναι γενικό, αντιλαμβάνεστε ότι η επαγγελματική και η κοινωνική μας ζωή μπορεί άθελά μας να οδηγήσει σε αξιώσεις, αποζημιώσεις και δικαστικές διαμάχες που είναι πολύ πιθανό να ανατρέψουν καθοριστικά το επίπεδο διαβίωσης τόσο το δικό μας όσο και της οικογένειάς μας.
Επιλέγοντας ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα αστικής ευθύνης μπορείτε να είστε ήσυχοι πως ό, τι και να συμβεί θα είστε σε θέση να το αντιμετωπίσετε και θα έχετε τόσο τη νομική υποστήριξη που χρειάζεστε από εξειδικευμένους δικηγόρους όσο και την οικονομική για να καλύψετε τα έξοδα και τις ενδεχόμενες ευθύνες που μπορεί να αντιμετωπίσετε.

Ειδικά στον επαγγελματικό τομέα η ασφάλιση αστικής ευθύνης μπορεί να αποβεί σωτήρια για την επιχείρησή σας. Κι αυτό γιατί με την οικονομική κρίση, τις ενώσεις καταναλωτών και την ενημέρωση που έχει πλέον ο καταναλωτής, οι πολίτες τείνουν να στρέφονται δικαστικά κατά των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών όταν θεωρούν ότι έχουν υποστεί ζημία, πολύ πιο εύκολα και για μικρότερες αξιώσεις από ότι στο παρελθόν.

Σκεφτείτε λόγου χάρη πόσο χρήσιμο θα ήταν ένα πρόγραμμα αστικής ευθύνης εάν έχετε ένα τουριστικό κατάλυμα και κάποιος τουρίστας από ξένη χώρα αξιώνει από εσάς ένα μεγάλο ποσό γιατί λόγω κακοτεχνίας ή αμέλειας επισκευής ενός σημείου ή έλλειψης επαρκών κανόνων ασφαλείας σκόνταψε και έχει υποστεί σημαντική βλάβη. Αναρωτηθείτε πως ένας νέος επαγγελματίας γιατρός θα μπορέσει να καταβάλλει το νομικό κόστος και ενδεχομένως το κόστος μίας μεγάλης αποζημίωσης εάν κάποιος ασθενής ή οι συγγενείς του, του επιρρίψουν ευθύνες για λάθη ή παραλείψεις κατά την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας. Και σκεφτείτε με ποιο τρόπο και τι οικονομικά μέσα θα καταστεί εφικτό ένας μηχανικός να αντιμετωπίσει μία μαζική αγωγή για ένα κτίριο που έχει κατασκευάσει ή ένα εκπαιδευτήριο για λάθη που προκάλεσαν βλάβες σε μαθητές. Κάθε επαγγελματική δραστηριότητα φέρει ευθύνες που είναι αναμφίβολα δύσκολο να τις αντιμετωπίσουμε μόνοι μας.
Ο δικός μας ρόλος είναι λοιπόν να σας κατευθύνουμε σωστά και με βάση την καθημερινότητά σας, το επάγγελμα που ασκείτε, τους κινδύνους με τους οποίους έρχεστε αντιμέτωπος και τους πελάτες που έχετε να επιλέξετε τη λύση που θα σας προστατεύσει.
Υπάρχουν προγράμματα αστικής ευθύνης για λογιστές, δικηγόρους, τουριστικούς πράκτορες, φαρμακοποιούς, γιατρούς, διαμεσολαβούντες, πολιτικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες, τεχνικούς και πολλές άλλες ειδικότητες. Μπορούμε ωστόσο να δημιουργήσουμε και κάποιο πρόγραμμα “ραμμένο και κομμένο” στα μέτρα σας. Επίσης υπάρχουν ασφαλιστικές λύσεις που αφορούν σε αστική ευθύνη γυμναστηρίων, κομμωτηρίων, εμπορικών καταστημάτων μονάδων τουρισμού, χώρων καφεστίασης, ινστιτούτων αισθητικής και πολλών άλλων τομέων.
Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αυτό που εμείς θεωρούμε ως την ενδεδειγμένη λύση για εσάς μέσα από την εμπειρία που έχουμε στο πεδίο των αστικών ευθυνών.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ