Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στον κλάδο των ανασφάλιστων οχημάτων

Έπειτα από την αναγγελία και εφαρμογή κυρώσεων για τα ανασφάλιστα οχήματα που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο, ο Σεπτέμβριος αναμένεται να είναι ο μήνας «εκκαθάρισης» για όσους δεν συμμορφώθηκαν στους νέους κανονισμούς.

Μετά λοιπόν τους ελέγχους που αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβρη, θα έχουμε πλέον σαφή εικόνα για το πόσα οχήματα ασφαλίστηκαν, πόσα παρέμειναν ανασφάλιστα και πόσοι οδηγοί κατέθεσαν πινακίδες.

Παρά τις εκτεταμένες αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης στο θέμα, πολλοί είναι αυτοί που ακόμα αγνοούν τις κυρώσεις για τα ανασφάλιστα και για αυτό το λόγο, τις συνοψίζουμε για άλλη μια φορά κι εμείς από την πλευρά μας…

Πιο συγκεκριμένα, όσοι διατηρούν ανασφάλιστα οχήματα, επιβαρύνονται αρχικά με πρόστιμο που κυμαίνεται από 100 € έως 250 €, το οποίο θα πρέπει να εξοφληθεί στην εφορία, προκειμένου ο οδηγός να έχει την δυνατότητα να προχωρήσει στην ασφάλισή του.

Επιπλέον, οι οδηγοί ανασφάλιστων οχημάτων απειλούνται με:

  • Αφαίρεση άδειας οδηγού & άδειας κυκλοφορίας – πινακίδων, για διάστημα 6 μηνών.
  • Εάν το όχημα εμπλακεί σε ατύχημα, αφαιρούνται οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας για διάστημα 2-3 ετών, ενώ ενδέχεται να επιβληθεί και ποινή φυλάκισης από 2 μήνες έως 1 έτος και χρηματικό πρόστιμο που μπορεί να ανέλθει και στα 3.000 €.
  • Επιβολή χρηματικού προστίμου από Αστυνομική Αρχή, που κυμαίνεται από 250€ – 1.000€, ανάλογα το είδος του οχήματος.

Επειδή όταν γνωρίζουμε, έχουμε τη δυνατότητα και να προλαμβάνουμε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα παραπάνω ή όποιο άλλο θέμα σας απασχολεί!

About Insurance

About Insurance

Leave a Replay

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

INTERAMERICAN Ενωμένοι & Δυνατοί by Costas Rodinos

Εγγραφή στο Newsletter

Συμπληρώστε τo email σας για να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την About Insurance

ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ