Αυγό: Πού μας ωφελεί;

Το αυγό είναι μια από τις τέλειες τροφές της φύσης. Δεν είναι μόνο πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες αλλά και νόστιμο, οικονομικό, ενώ μπορεί να συμβάλει και στην απώλεια βάρους.

Δείτε 5 λόγους που πρέπει να αποτελεί μέρος της διατροφής σας σε συχνή βάση συχνά στη διατροφή σας.

Είναι γεμάτο θρεπτικές ουσίες

Αν ψάχνετε για εργοστάσιο θρεπτικών ουσιών σπάστε ένα αυγό. Ένα μεγάλο αυγό έχει 70 θερμίδες και παρέχει διάφορες ποσότητες από 13 ουσίες, όπως βιταμίνη D,  σίδηρο, ψευδάργυρο, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη και χολίνη. Περιέχει επίσης 6 γρ. υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικά.

Είναι φτηνό και μπορείτε να το καταναλώσετε με πολλούς τρόπους

Εκτός του ότι είναι οικονομική πηγή πρωτεΐνης, το αυγό είναι μια από τις πιο ‘’ποικιλόμορφες’’ τροφές. Από σφιχτό, μελάτο, ποσέ και ομελέτα μέχρι κις και σουφλέ, δεν υπάρχει όριο στο πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική.

Είναι φιλικό προς την καρδιά

Περισσότερα από 40 χρόνια έρευνας έδειξαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να ευχαριστηθούν τα αυγά χωρίς να επηρεάζουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Έρευνες δείχνουν ότι τα κορεσμένα λιπαρά μπορεί ενδεχομένως να είναι πιο πιθανό να αυξάνουν το επίπεδο χοληστερόλης ενός ανθρώπου σε σχέση με τη διατροφική χοληστερόλη. Πρόσφατη ανάλυση έδειξε ότι η κατανάλωση ενός αυγού την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 12%.

Βοηθά στην απώλεια κιλών

Η υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη στα αυγά μπορεί να βοηθήσει να αισθάνεστε κορεσμό για μεγαλύτερο διάστημα-που μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση υγιούς βάρους.

Ερευνητές δείχνουν ότι η κατανάλωση αυγών για πρωινό μειώνει την πείνα και την κατανάλωση θερμίδων στο γεύμα και στην υπόλοιπη ημέρα. Συγκριτικά με την κατανάλωση κουλουριού, άνθρωποι που έκαναν δίαιτα και κατανάλωναν αυγό για πρωινό έναντι πρωινού με κουλούρι ίδιων θερμίδων έχασαν 65% περισσότερο βάρος και σημαντικά περισσότερο κοιλιακό λίπος σε σχέση με όσους έτρωγαν πρωινό με κουλούρι.

Βοηθά στο χτίσιμο μυών μετά την άσκηση

Η κατανάλωση πλούσιων σε πρωτεΐνη τροφών, όπως τα αυγά, μετά την άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της μυϊκής ανάκαμψης, παρέχοντας τα αμινοξέα που είναι αναγκαία για την επιδιόρθωση και το χτίσιμο μυϊκής μάζας. Στοχεύστε σε 20-30 γραμμάρια πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα και ιδιαίτερα μετά την άσκηση, για να βοηθήσετε το μυϊκό ιστό να επιδιορθώσει τη σύνθεση πρωτεϊνών.

Πηγή: iatronet.gr

About Insurance

About Insurance

Leave a Replay

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

INTERAMERICAN Ενωμένοι & Δυνατοί by Costas Rodinos

Εγγραφή στο Newsletter

Συμπληρώστε τo email σας για να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την About Insurance

ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ