Ασφάλεια λόγω δανείου! Τι πρέπει να γνωρίζω; Μπορώ να αλλάξω ασφαλιστική;

Τα τελευταία 20 και ίσως και παραπάνω χρόνια, το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης σε ότι αφορά την κατοικία και το επιχειρείν έγινε όπως πολύ καλά γνωρίζουμε μέσω του δανεισμού. Συνέπεια αυτού ήταν αφού οι τράπεζες δάνειζαν να θέλουν και την εξασφάλιση των χρημάτων που έδιναν. Ένας τρόπος της εξασφάλισης είναι “δίνω 100.000€ για να χτίσεις το σπίτι σου αλλά θέλω ναασφαλιστεί αυτό αφού μπαίνω ενυπόθηκος δανειστής σε περίπτωση φωτιάς και σεισμού”. Έτσι λοιπόν πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών ασφάλιζαν το σπίτι τους μέσω των τραπεζών και καλά έκαναν.

Τι είναι όμως αυτό που δεν γνωρίζει ο δανειολήπτης; Το πιο σημαντικό, δηλαδή ότι τα περισσότερα σπίτια που ασφαλίζονται μέσω της τράπεζας είναι υπασφαλισμένα! Αυτό σημαίνει ότι ένα ακίνητο αξίας 150.000€ το οποίο είναι ασφαλισμένο για 100.000€, σε περίπτωση ζημιάς που είναι ας πούμε 20.000€, δεν θα αποζημιωθεί με το ποσό αυτό αν και είναι ασφαλισμένο για τα 100.000€ αλλά αναλογικά με μέρος αυτού του ποσού. Για να πάρει το ποσό της ζημιάς  θα πρέπει να είναι ασφαλισμένο για την πραγματική του αξία, κάτι που στα περισσότερα συμβόλαια που έχουν γίνει από την τράπεζα δεν ισχύει!

Επίσης, βάση νόμου το που θα ασφαλιστεί ο δανειολήπτης είναι δική του απόφαση, αρκεί να φτιάξει το συμβόλαιο με το κεφάλαιο και τις καλύψεις που θέλει η τράπεζα και να αναφέρεται σε αυτό ο ενυπόθηκος δανειστής (τράπεζα). Αυτό τις περισσότερες φορές του δίνει τη δυνατότητα, αφού επιλέξει κάποιον επαγγελματία, και να εξοικονομήσει χρήματα αλλά και να ασφαλίσει σωστά τη περιουσία του για το όποιο απρόοπτο, που είναι και το πιο σημαντικό απ’ όλα!

Μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες σχετικά με ασφαλιστικά θέματα μέσα από το https://about-insurance.gr  ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στα εξής τηλέφωνα: 697 917 1116, 28310 32065  και 28314 40122.

ΡΟΔΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

About Insurance

About Insurance

Leave a Replay

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

INTERAMERICAN Ενωμένοι & Δυνατοί by Costas Rodinos

Εγγραφή στο Newsletter

Συμπληρώστε τo email σας για να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την About Insurance

ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ