Πόσο κοστίζει η ασφάλεια υγείας;

Σήμερα, τα προγράμματα ασφάλισης προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών με διαχειρίσιμο κόστος. Υπάρχουν προγράμματα για όλες τις οικονομικές δυνατότητες και είναι σωστό να εκτιμήσουμε τη σχέση αξίας/τιμής για κάθε πρόγραμμα πριν επιλέξουμε. Αξίζει να σημειώσουμε ότι, ενδεικτικά, ένα άτομο ηλικίας 35 ετών έχει πολλαπλές επιλογές προγραμμάτων με κόστος που ξεκινά για παράδειγμα από €1 με €2 την ημέρα.

Κάθε εταιρία καθορίζει το ασφάλιστρο στα προγράμματα υγείας με βάση τους δικούς της κανόνες και τη δική της μεθοδολογία. Ενδεικτικοί παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη είναι το κόστος της ιατρικής περίθαλψης, η ηλικία του προσώπου που ασφαλίζεται, ο τόπος μόνιμης κατοικίας του κ.ά.

Τα ασφάλιστρα μπορούν να αναπροσαρμοστούν, δηλαδή να αυξηθούν ή να μειωθούν, στην «επέτειο» του συμβολαίου. Το ποσοστό της αναπροσαρμογής εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων που υπολογίζει η κάθε ασφαλιστική εταιρία. Τέτοιοι παράγοντες είναι, η αύξηση της ηλικίας του ασφαλισμένου, η αύξηση του κόστους της νέας ιατρικής τεχνολογίας, η αύξηση της συχνότητας εμφάνισης χρόνιων ή σοβαρών ασθενειών στην εποχή μας. Τα ασφάλιστρα μπορεί να αναπροσαρμόζονται με βάση τον συντελεστή αποζημιώσεων (η σχέση μεταξύ ασφαλίστρων και αποζημιώσεων), τη σύνθεση της ομάδας των ασφαλισμένων (φύλο και ηλικία), το κόστος των ιατρικών μεθόδων, την αναλογιστική τεχνική και τις ευρωπαϊκές οδηγίες (πχ. Solvency ΙΙ), που πρέπει να ακολουθήσει η ασφαλιστική εταιρία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους παρακάτω τρόπους, κινητό 6979171116, σταθερό 2831032065, www.about-insurance.gr και με προσωπικό μήνυμα.

kostas Rodinos

kostas Rodinos

Leave a Replay

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

INTERAMERICAN Ενωμένοι & Δυνατοί by Costas Rodinos

Εγγραφή στο Newsletter

Συμπληρώστε τo email σας για να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την About Insurance

ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ