Ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου στις φυσικές καταστροφές

Οι πρόσφατες πλημμύρες στα Χανιά, αλλά και οι φυσικές καταστροφές γενικότερα, αποτελούν πλέον έναν εξαιρετικά σοβαρό κίνδυνο για τη χώρα μας.

Και σε αυτό συνηγορούν η εμπειρία και τα στοιχεία που καταγράφουν διάφορες πλευρές όπως επιστήμονες ή δημόσιοι φορείς, τεχνικοί σύμβουλοι και πραγματογνώμονες καθώς και ιδιωτικός τομέας που εμπλέκεται στην ανασυγκρότηση πληγέντων περιοχών μετά από τέτοια καταστροφικά φαινόμενα.

Οι επεμβάσεις που έχουν γίνει στο φυσικό περιβάλλον, αλλά και αλλαγή του κλίματος θα έχουν δυστυχώς ως απόρροια να βλέπουμε εικόνες που μέχρι πριν κάποια χρόνια παρακολουθούσαμε από απόσταση μέσα από τους δέκτες της τηλεόρασης.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε μια περίοδο έντονων βροχοπτώσεων μόλις σε έναν μήνα, βιώσαμε καταστροφικές πλημμύρες σε Χανιά, Σύμη και Δυτική Αττική. Με δεδομένη την αυξημένη, λοιπόν, συχνότητα των φαινομένων, η ιδιωτική ασφάλιση καθίσταται ακόμα πιο σημαντική για τη διασφάλιση της περιουσίας των ανθρώπων.

Σημεία-κλειδιά για να έχουμε ένα σωστό ασφαλιστήριο για πλημμύρα και όχι μόνο:

1. Οι όροι που υπάρχουν στο ασφαλιστήριο, στο οποίο αναφέρονται οι καλύψεις και οι απαλλαγές. Κι αυτό γιατί αν οι απαλλαγές είναι μεγάλες και προπάντων σε υπόγεια που αυξάνονται ραγδαία σε κάποιες εταιρείες.

2. Κάλυψη περιβάλλοντος χώρου και καλύψεις σε σταθερές και κινητές εγκαταστάσεις εν υπαίθρω. Πρόκειται για καλύψεις που συνήθως υπάρχουν εξαιρέσεις και που είναι όμως σημαντικές για επιχειρηματίες, ειδικά ξενοδοχείων, που την περίοδο λειτουργίας τους μεγάλο τμήμα της περιουσίας τους είναι εκτεθειμένο ή βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο της μονάδος τους.

Εν κατακλείδι, είναι σημαντικό να επισημάνω ότι η αξία της ιδιωτικής ασφάλισης είναι ανεκτίμητη. Για να μπορεί όμως να αποζημιωθεί σωστά ένας ιδιώτης θα πρέπει πρώτα να έχει δομηθεί σωστά το ασφαλιστήριο, κάτι που μπορεί να το κάνει μόνο ένας καταρτισμένος και έμπειρος ασφαλιστικός σύμβουλος.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 6979 171 116 και 28310 32065

About Insurance

About Insurance

Leave a Replay

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

INTERAMERICAN Ενωμένοι & Δυνατοί by Costas Rodinos

Εγγραφή στο Newsletter

Συμπληρώστε τo email σας για να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την About Insurance

ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ